2. syyskuuta 2016

Suklaaruusut


Kertakaikkisen herkulliset pikkuleivät on tässä: suklaaruusut! Suklaaruusut on helppoja ja suhtnopeita tehdä, sekä maku on kohdallaan. Itsellä meni näiden tekemiseen tunnin verran paistoineen, eli nopeita ovat. Suosittelen lämpimästi jokaista kokeilemaan ja tekemään esimerkiksi julhapöytään, päiväkotitädin pakettiin, tuliaisiksi tai ihan vaan kahvin kanssa nautittavaksi. Plussaa tälle reseptille myös siitä, että näihin menee vain "perusaineita", joita on aina kaapissa (helppo hätävara!).


400g voita
200g sokeria
400g vehnäjauhoja
20g leivontakaakaota
tummaa suklaata


Vaahdota voi ja sokeri huolella (vähintään 20min). Sekoita kuivat aineet keskenään ja sen jälkeen sekoita varovasti kuivat aineet voisokerivaahtoon. Kaada taikina pursotinpussiin ja pursota pellille ruusukkeita (tähtitylla!). Paista 180-asteisessa uunissa noin 8minuuttia. 

Kun ruusut ovat jäähtyneet, sulata tummaa suklaata joko lyhyissä pätkissä mikrossa tai vesihauteessa.

!!Mikropätkien tulee olla tosi lyhyitä, alle 10 sekuntia, jotta suklaa ei ehdi palaa. Sekoita aina väleissä. Vesihaude on hyvä vaihtoehto ja siinä suklaata pystyy sekoittamaan helpommin.!!

Kaada suklaa pursotinpussiin ja pursota pienet tipat ruusukkeen keskelle. Anna jähmettyä rauhassa, täytä keksipurkki herkuilla ja nauti!

Pieniä kompastuskiviä, sekä huomioita:
  • vatkaa voisokeri-vaahto huolella, vähintään 20min. 
  • älä lisää kaikkia jauhoja kerralla. Jätä pieni osa jauhoista sivuunja katso tarvitseeko kaikkia lisätäkään. Itsellä menee kaikki jauhot, mutta osalla on riittänyt vähempikin jauhomäärä (riippuen vatkauksesta)

Leivonnan iloa viikonloppuun,
Anni

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti