4. syyskuuta 2016

Helppo mustikkapiirakka




Äitini on aina leiponut marjapiirakkaa "piimäpiirakka"-ohjeella. Piirakan päällinen on vaihdellut musikasta ananasmurskaan. Tällä kertaa leivoin piirakan mustikoista ja uudistin äidin vanhaa reseptiä. Yhtenä uudistuspointtina oli kananmunattomuus, jotta myös kananmunalle allerginen ystäväni voisi maistaa leipomisiani. Ilmassa leijailevan tuoksun ja hätäisen maistelun perusteella onnistuin!




135g leivontamargariina
3dl sokeria
7,5dl vehnäjauhoja
2tl soodaa
2,5tl vanilijasokeria 
4,5dl piimää


Sulata rasva kattilassa ja sen jälkeen sekoita kaikki ainekset keskenään. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille ja ripottele päälle mustikoita. 
Paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Kokeile kypsyyttä tikulla. 
Tarjoile esimerkiksi lämpimänä vanilijajäätelön kera.

 



Iloisia leivontahetkiä,

Anni

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti