9. syyskuuta 2016

Omenapiirakka



Omenapiirakka, se syksyyn kuuluva herkku!

Mun on tehnyt ihan kamalasti mieli viimeiset pari viikkoa omppupiirakkaa ja oon pitänyt huolen myös siitä, et mun kaverit tietää sen. Googlailin erilaisia omenapiirakka reseptejä yhdellä tunnilla ja sit löysin sen oikean! Bongasin siis Pullahiiren reseptin, joka vaikutti kerrassaan täydelliseltä. Sopivan paksusti pohjaa, reilu kerros täytettä, rahkaa ja murua. Goals!!
Kun ennätin kotiin, kaivoin sokerit ja kanelit kaapista ja aloin leipomaan. Pieniä eroja Pullahiiren ohjeeseen, lisäsin esim. vanilijasokeria, käytinkin tummaa muscovadoa ja tuplasin ohjeen. 




Omenapiirakka, pellillinen


Pohja ja muru
  8dl  vehnäjauhoja
1,5 dl sokeria
2tl vanilijasokeria
  300 g voita

2 kananmuna
2 dl maitoa
  4tl leivinjauhetta

Täyte
noin 6 omenaa kuutioituna
3 dl tummaa muscovado ruokokidesokeria
4 tl kanelia
450g rahkaa
2 kananmuna
 
Sekoita vehnäjauhot, sokerit ja huoneenlämpöinen voi keskenään. Ota taikinaa erilleen muruksi täytteen päälle noin 1,5-2dl.
 Lisää taikinaan kananmuna, maito sekä leivinjauhe. Sekoita hyvin tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
 
Sekoita rahka ja kananmuna keskenään. Lisää joukkoon sokeri ja kaneli. Sekoita ja lopuksi lisää vielä omenakuutiot. Levitä täyte pohjan päälle vuokaan. Ripottele päälle erilleen otettu muruseos. 
Paista 175 asteessa noin 30 minuuttia tai kunnes piirakka on kypsä.
 
Tarjoile esimerkiksi vanilijajäätelön kanssa.  
 
 
!Dansukkerin Tummat sokerit leivonnassa -jutun löydät täältä.





Omenantuoksuisia leivontahetkiä, 
 Anni

3 kommenttia:

  1. Heips! Tänne olikin hieman vaikea löytää Ö....oli vain yhden n-kirjaimen ero!
    Kaikkea hyvää uuden blogisi poluille!
    n-h
    http://nami-hiiri.vuodatus.net

    VastaaPoista
  2. Näyttää kerrassaan herkulliselta :)

    VastaaPoista